Göğüs kanseri olan bazı kadınlar hiçbir belirti yaşamaz. Semptomlarınız olmasa bile tarama için yönergeleri takip etmeniz önemlidir.
Farklı kuruluşların farklı tarama önerileri vardır ve bazı kadınlar daha önce tarama yaptırmalıdır. Bu, özellikle meme kanseri genetik olabileceğinden, ailenizde meme kanseri öyküsü varsa geçerlidir. Ailenizde meme kanseri öyküsü varsa, sizin için en iyi tarama planı hakkında doktorunuzla konuşun.
Meme kanseri riski yaşla birlikte artar. Son araştırmalara göre teşhis konulan kadınların üçte biri 70 yaşından büyüktür. Genel olarak kanser riski yaşla birlikte artar ve meme kanseri bir istisna değildir.
50 yaş üstü kadınlarda meme kanseri oranı son yıllarda düşüş göstermiştir. Yine de nüfus yaşlandıkça, meme kanseri olan yaşlı kadınların sayısında artış beklenmektedir.
İleri yaşlarda meme kanserini tedavi etmek için herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Kanser tedavileri ameliyat, radyasyon ve kemoterapiyi içerir. Doktorlar genellikle tek bir kanser vakası için bu tedavilerin bir kombinasyonunu kullanır. Bu tedaviler vücut için zordur. Doktorlar, bir plan geliştirirken hastalarının tedaviyi idare etme becerilerini dikkate almalıdır.
Daha yaşlı hastaların, genç hastalara göre tedavi yan etkileri yaşama olasılığı daha yüksektir. Bazen minimum tedavi en iyi seçenek olabilir. Kanser agresif değilse ve hastanın başka sağlık sorunları varsa bu durum söz konusu olabilir. Bu büyüyen bir araştırma alanıdır ve farklı doktorların farklı yaklaşımları vardır. Sevdikleriniz, tedavi seçeneklerini birkaç farklı doktorla tartışarak kendisini en rahat ettirecek bir tedavi planı bulmak isteyebilir.